Munkavégzés Zichyújfalu külterületén

Írta:  Megulesz Gabriella 2011. július 13. szerda, 15:18
  • Betűméret A betűméret csökkentése A betűméret csökkentése A betűméret növelése A betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés: (1 értékelés)

Hippolit-keleti_r_als_szakasz_11.06.05_8A dunaújvárosi patakok kaszálása után a Dunaújvárosi Vízi Társulat dolgozói megkezdték a Hippolit-keleti ér és baráka-pusztai mellékágainak kaszálását. A 9 km hosszú főág és a hozzá kapcsolódó vízfolyásrendszer Zichyújfalu belterületéről és a külterületen található mezőgazdasági területekről vezeti el a káros vizeket. A főág állami tulajdonú, fenntartását az állam biztosítja. A mellékágakon végzett munkálatokat az Elza-major Növénytermelő Kft. finanszírozza.

Hippolit-keleti_r_mellkgn_vznyel_burkolatnak_javtsa_11.06.06_3A kisvizes, csapadékszegény időszak kedvez a munkavégzésnek. A vízfolyások parti sávja többnyire géppel megközelíthető. A műtárgyak környezetében, illetve a fás szárú növényzettel benőtt szakaszokon kézi kaszálást alkalmazunk. Alkalmazkodunk a mezőgazdasági hasznosításhoz, minimálisra csökkentve a zöldkárt-taposási kárt. A kukorica táblák melletti kaszálás elvégzésére betakarítás után kerül sor.

A kaszálás mellett fontos a vízfolyáson található műtárgyak (pl. átereszek) állapotának vizsgálata, a működőképes állapot megőrzése. A gárdonyi út melletti víznyelő műtárgy a szántóterületekről érkező káros vizeket vezeti a Hippolit-keleti ér mellékágán keresztül a zichyújfalui tóba. Korábban megrongálódott burkolatának javítása megtörtént.

Módosítás: 2012. szeptember 13. csütörtök, 16:03