Iszapolás Perkáta belterületén a későbbi káresemények elkerülése érdekében

2014. szeptember 10. szerda, 07:20
Értékelés: (2 értékelés)

Kézzel és géppel is iszapoltak a közelmúltban a Perkátai vízfolyáson. Egy csapadékos időszak alkalmával, a településen átkígyózó árkot nagyobb mennyiségű csapadékvíz terhelheti. Az iszapolással érintett mederszakaszon a meder közvetlen szomszédságában lakóházak is vannak. A lezúduló víztömeg a mederből kilépve kárt okozott az ott lakóknak.

A Dunaújvárosi Vízi Társulat közfoglalkoztatottjai május hónapban a Perkáta központjában található két híd között dolgoztak, jelentős mennyiségű iszapot eltávolítva a burkolt mederből, múlt hét pénteken a Petőfi utcával párhuzamos mederszakaszon gépi iszapolás történt a későbbi vízkárok elkerülése érdekében. Tálos Gyula helyi lakos elmondta: „Már a két híd közötti kézi iszapolás is sokat segített, de a gépi iszapolással biztosították igazán, hogy a víz a mederben maradjon. Az idei nyár bővelkedett csapadékban, mégsem okozott gondot a víz levonulása.”

A Dunaújvárosi Vízi Társulat jelenleg hat főt foglalkoztat Perkátán, akik folyamatosan végzik a vízfolyások karbantartását a Mélykútpusztai árkon, a Szabadegyházi – víz mellékágán [Bárányjárás], a Nyugati völgyi árkon [Adony], a Pistolai patakon és a Perkátai vízfolyáson.

 

 

Módosítás: 2014. szeptember 12. péntek, 16:03