Indul a közhasznú foglalkoztatás

2013. április 03. szerda, 11:40
Értékelés: (0 értékelés)
Keserűvölgyi árok 2012 Keserűvölgyi árok 2012

 Április 3-án indul a közhasznú foglalkoztatás a Dunaújvárosi Vízi Társulatnál. 15 településről 72 fő foglalkoztatására van lehetősége a vizitársulatnak, 4 hónap időtartamban.

 A tavalyi évhez viszonyítva visszaesett a foglalkoztatottak száma, ezért sok település kimaradt a programról, illetve a foglalkoztatottak száma településenként is csökkent. Kérjük az önkormányzatok megértését.

A program szervezésénél kértük az önkormányzatokat, hogy a programhoz szükséges önerőt biztosítsák a vizitársulat számára. A visszajelző települések előnyben részesültek. Figyelnünk kellett arra, hogy a munkavezetők létszáma csökkent - a korábban legjobban teljesítő munkavezetők köré szerveztük a munkacsoportokat. Fontos szempont volt a terület veszélyeztetettsége, és a vízhálózat sűrűsége.

Természetesen a programból kiszoruló településeken is elvégezzük a vizitársulati vízfolyások fenntartási munkáit. Részben a közhasznú foglalkoztatottak szállításával, részen saját munkaszervezettel látjuk el a feladatokat. Továbbra is számítunk a gazdálkodók közreműködésére a hiányosságok feltárásában és a munkaterület megközelítésének biztosításában.

A csapadékos időjárás miatt az első hetekben prioritást kapnak a belvíz és helyi vízkár megelőzését és csökkentését célzó tevékenységek.

 

 

Módosítás: 2013. április 03. szerda, 19:30